0
  Login
EasyComp Zeeland & EasyComp Host zijn vanaf nu aangesloten bij SIDN en officieel domein registrar!

EasyComp Zeeland & EasyComp Host zijn vanaf nu aangesloten bij SIDN en officieel domein registrar!

Vanaf heden zijn we aangesloten bij SIDN als registrar, hiermee kunnen we onze dienstverlening op het gebied van domeinnaamregistratie en hosting zo voordelig mogelijk houden. In dit bericht lees je hoe we dit doen.

Eerder waren wij van EasyComp Zeeland en EasyComp Host altijd afhankelijk van derde partijen als het aankwam op domeinregistratie. Dit was dan ook vaak de duurste factor voor klanten die bij ons een website afnamen. Wij vonden dat niet langer binnen onze fair pricing strategie passen en dit is dan ook de reden dat we deze stap hebben genomen. Effectief betekend dit voor onze eindklanten dat er een tussenpartij uitvalt wat dus leidt tot lagere tarieven voor domeinregistratie! Dit maakt ook dat EasyComp Zeeland en EasyComp Host de enige officiële registrar is van heel Zeeland. Nu dan weet u al waar u met uw domein voor een Zeeuws prijsje terecht kunt; https://easycomphost.nl.

Domeinregistratie hoe werkt dat?

Bij het registreren van een domeinnaam zijn altijd drie partijen betrokken. De Registry, Registrar en Registrant.

Registry

Een Registry is de beheerder van een top-level-domein (of domein-extensie) en zorgt voor alle (technische) aspecten rondom het beheer van deze domein-extensie. Je moet dan denken aan een domeinnaamregistratiesysteem, de DNS-infrastructuur, maar ook de vermarkting van de domein-extensie en het voldoen aan alle eisen vanuit de ICANN.

Het komt vaak voor dat een Registry meerdere domein-extensies beheert. Bijvoorbeeld omdat de technische infrastructuur daarvoor geschikt is, of dat het commercieel interessant is.

Enkele voorbeelden op een rij:

  • SIDN – beheerder van o.a. .nl en .amsterdam
  • DNS Belgium – beheerder van .be
  • Verisign – beheerder van o.a. .com en .net
  • Donuts – beheerder van 150+ gTLDs zoals .guru en .photography

Registrar

Een Registrar is een geaccrediteerde partij welke de betreffende domein-extensie mag verkopen. Vaak moeten deze voldoen aan (strenge) eisen om de domein-extensie te kunnen aanbieden. EasyComp Host is Registrar van meerdere domein-extensies waaronder .nl.

Vanuit sommige oogpunten kan het echter interessanter zijn om samen te werken met andere Registrators en collectief in te kopen. Bijvoorbeeld omdat je een bepaalde domein-extensie slechts eenmaal wilt afnemen voor een klant, maar niet jaarlijks enkele honderden euro’s aan Registrar fee’s wilt betalen.

Verder verzorgt de Registrar voor de juiste voorzieningen, zoals het 24/7 kunnen registreren van nieuwe domeinnamen, en het beheren van je bestaande domeinnamen.

Registrant

Een Registrant is de persoon of het bedrijf die een domeinnaam registreert bij de Registrar. Wanneer je een domeinnaam registreert, wordt je dus automatisch een Registrant.

Wanneer je wijzigingen aanbrengt aan de domeinnaam, zal de Registrar er voor zorgen dat deze worden opgeslagen in de database van de Registry.

Aanvullende voorwaarden als Registrant
Wist je dat je als Registrant ook moet voldoen aan aanvullende voorwaarden? Deze verschillen per Registry, maar komen grotendeels overeen. We hebben de aanvullende voorwaarden van de meest populaire ccTLD (land extensies) op een rij gezet.

Hoe Jim Browning (Ethisch Hacker) terugvecht tegen de zogeheten Tech Support Scams!

Jim Browning, een ethische hacker uit het Verenigd Koninkrijk houd zich sinds jaar en dag bezig met het terugvechten tegen deze hackers die zich over het algemeen in India schuil houden.
Door een scammer met een virtuele computer verbinding te laten maken via een hulp op afstand tool, lukt het Jim om de verbinding om te keren zodat hij direct mee kan kijken met de scammer zelf. Dit lijdt echter tot verontrustende taferelen en hij ontdekt dat er honderdduizenden mensen toch vallen voor dit soort fraudeurs.
Deze Indische fraudeurs wekken namelijk de indruk dat jij iets fouts hebt gedaan waardoor je al snel een schuld gevoel hebt en hier maken zij dan ook hardnekkig misbruik van door een agressieve toon aan te slaan en je nog meer schuldgevoelens te geven.
Hoe dit werkt kun je volgen in via het YouTube-kanaal van Jim Browning, afgelopen week plaatse hij een video waarin hij een samenwerking is aangegaan met oud Nasa engineer Mark Rober waarin ze samen de stijd aangaan tegen de geld ezels die het gefraudeerde geld per pakket ontvangen. Tenminste tot dat ze in aanraking kwamen met de geweldige glitter bom van Mark.

Video Jim Browning

Money mules collect cash on behalf of scammers, keep some for themselves and pass the money on. But who are they and how do the avoid being caught? We find out using Mark’s glitter bomb 3.0 and a bit of digging on the scammers’ computers. It’s even possible to scam them back! Ik kan oplichters niet uitstaan, dus ik probeer er iets aan te doen. Bewustwording is de sleutel, dus ik heb een YouTube-kanaal waarin ze en hun oplichting aan de kaak worden gesteld.

Video Mark Rober

je hebt waarschijnlijk veel spamgesprekken ontvangen?
dat klinkt ongeveer als volgt: Dit is amazon.com. Er is $ 379 in rekening gebracht. Achter deze onschuldig klinkende oproep zit een zwendelindustrie van 20 miljard en vandaag gaan we rollen
omdraaien en zien wat er uitkruipt, want de afgelopen vijf maanden met behulp van mijn trouwe glitterbom, die ik meestal net heb gereserveerd voor verandapiraten, heb ik me een weg omhoog gewerkt in elke range van de slijmerige commandostructuur die betrokken is bij deze zwendel deze reis zal ons de wereld rond brengen en door vijf staten gaat het om binnenlandse veiligheidsopzet met en natuurlijk glitterbommen en de oplichters die zichzelf hopeloos proberen te ontdoen van sprankelend bewijs voordat ze gearresteerd worden.

Bron: https://easycompzeeland.nl/hoe-jim-browning-ethisch-hacker-terugvecht-tegen-de-zogeheten-tech-support-scams/